Gå direkt till innehåll
Mikael Claesson - grundare, Lars-Ola Hahlin - medgrundare, Ervin Fazlic - partner
Mikael Claesson - grundare, Lars-Ola Hahlin - medgrundare, Ervin Fazlic - partner

Pressmeddelande -

Startup lanserar digitala och hållbara pensionslösningar till mindre företag

Idag lanseras Pensure.se - en digital tjänst med helt ny avgiftsmodell på tjänstepensioner för småföretagare, en grupp där 4 av 10 saknar tjänstepension. Bakom Pensure står ett team med erfarna pensionsexperter samt kompetens inom användardesign och digitala affärsprocesser. Med SPP som leverantör utmanar Pensure nu gamla sanningar om pensioner och vill därmed ge branschen en ordentlig skjuts in i framtiden.

Pensure utmanar branschen genom att vara den första, rakt igenom digitala lösningen med en helt ny avgiftsmodell för tjänstepensioner. Prissättningen ger små och medelstora företag tillgång till upphandlade priser på tjänstepensioner, som tidigare endast varit förbehållna storföretag och koncerner. Istället för försäkringsavgifter som urholkar individens pension betalar företaget en årlig licensavgift för att få tillgång till det digitala admistrationsverktyget via Pensure.

– Vi kan ge småföretagen tillgång denna prissättning eftersom vi har digitaliserat det administrativa flödet och utvecklat ett användarvänligt och intuitivt gränssnitt för användaren. Genom att företagen enkelt själva kan administrera sin tjänstepension på vår plattform har vi kunnat ge dem access till en prissättning som tidigare bara gällt för storföretag. Det gör att en 30-årig företagare som börjar spara 5.000 kr per månad kan få 3,2 Mkr mer utbetalt i pension via Pensure.se jämfört med om hen istället väljer att spara i ett försäkringsbolag med traditionell prissättning, säger Mikael Claesson - grundare av Pensure.

Det är inte första gången Mikael Claesson utmanar logiken i försäkringsbranschen. I början av 2000-talet ansvarade han på uppdrag av Stenbecksgruppen för uppbyggnaden av Moderna Försäkringar Liv, som idag heter Movestic. Förutom VD för Movestic har han även varit VD för SH Pension, ett pensionsbolag inom Svensk Handel.

- Genom de pensionsupphandlingar som under åren genomförts av bland annat arbetsmarknadens parter så har försäkringsavgifterna och priserna på de underliggande fonderna pressats kraftigt. De avgifterna har dock endast varit tillgängliga för stora företag och företag som omfattas av kollektivavtal. Genom Pensure ger vi nu även småföretagare och företag som inte omfattas av kollektivavtal tillgång till dessa upphandlade priser, säger Mikael Claesson

I Sverige har 9 av 10 anställda tjänstepension via sin arbetsgivare men när det gäller företagare med mindre än 20 anställda så saknar 4 av 10 tjänstepensioner. Källa: Arkwright

– Det finns många anledningar till att dessa företagare slarvar och inte betalar tjänstepension för sig själva och sina anställda. Man upplever tjänstepensionen som komplicerad, svårtillgänglig och dyr. Pensure vill vi göra tjänstepensionen tillgänglig för flera och därför ställer vi oss på de mindre företagens sida och erbjuder tjänstepensioner som är användarvänliga, enkla och prisvärda, säger Mikael Claesson.

Valet av tjänstepension påverkar i allra högsta grad din egen framtid. Men något som många inte tänker på är att om pensionspengarna placeras i hållbara bolag så kan de bidra till att ställa om kapitalet i rätt riktning och bidra till en bättre värld på sikt. Det är bakgrunden till att Pensure har valt att varenda krona som placeras via Pensure placeras i hållbart via SPP, det företag som utsetts till världens mest hållbara försäkringsbolag av Corporate Knights*. SPPs verkställande direktör, Staffan Hansén, definierar hållbart sparande som att spara i framtidsinriktade företag med sunda värderingar, som förstår och integrerar de globala hållbarhetsutmaningarna i sin affär.

– Att spara hållbart är det enda logiska ur ett krasst ekonomiskt perspektiv men också för att vi inte ska äventyra vår egen framtid, säger Staffan Hansén.

– För oss var det en självklarhet att jobba med ett företag som har ett så genuint angreppssätt påhållbarhetsarbetet. För våra kunder innebär de att de kan sova lugnt om nätterna, trygga i förvissningen om att deras pensionspengar bidrar till en bättre värld bara genom att vara placerade i schyssta fonder, avslutar Mikael Claesson.

*Listan "Global 100" presenterades på World Economic Forum i Davos. Storebrand/SPP är det mest hållbara bolaget i världen inom kategorin försäkring. Totalt hamnade koncernen på plats nummer 38 av 5 995 rankade bolag.

Ämnen


Pensure är en digital plattform där små och medelstora företag enkelt kan teckna lönsamma avtal för tjänstepensionen. Varje krona sparas i hållbara verksamheter, vilket ger dig mer pengar att leva livet för som pensionär - samtidigt som du bidrar till en bättre värld.

Kontakter

Mikael Claesson

Mikael Claesson

Presskontakt Founder - CEO +46 70 7306903

Relaterat innehåll

Förmodligen Sveriges enklaste och mest prisvärda tjänstepension!

Pensure är en digital plattform där små och medelstora företag enkelt kan teckna lönsamma avtal för tjänstepensionen. Varje krona sparas i hållbara verksamheter, vilket ger dig mer pengar att leva livet för som pensionär - samtidigt som du bidrar till en bättre värld.

Pensure AB
Box 55 607
102 14 Stockholm
Sverige