Gå direkt till innehåll
Mikael Claesson Pensure och Ghassan Ghaziri Småföretagarnas Riksförbund
Mikael Claesson Pensure och Ghassan Ghaziri Småföretagarnas Riksförbund

Pressmeddelande -

Tjänstepensioner till inköpspris - Småföretagarnas Riksförbund i samarbete med pensionsbolaget Pensure

Pensure utmanar branschen genom att vara den första, rakt igenom digitala lösningen med en helt ny avgiftsmodell för tjänstepensioner. Prissättningen ger småföretag och entreprenörer tillgång till upphandlade priser på tjänstepensioner, som tidigare endast varit förbehållna stora företag och koncerner.

Istället för försäkringsavgifter som urholkar individens pension betalar företaget en årlig licensavgift för att få tillgång till det digitala administrationsverktyget via Pensure.

Genom att flytta sin befintliga tjänstepension till Pensure kommer många av förbundets medlemmar kunna höja sin framtida pension med 24%*. Medlemmarna får tillgång till tjänstepensioner helt utan försäkringsavgifter och erbjuds rabatt på de underliggande fonderna, vilket innebär en betydligt högre pension i jämförelse med konkurrenterna.

- Vi är mycket glada över samarbetet med Pensure, genom deras enkla och användarvänliga plattform får våra medlemmar tillgång till rådgivning i kombination med tjänstepensioner till inköpspris. Det skapar goda förutsättningar för en högre pension, säger Ghassan Ghaziri, Styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund.

- Vi utmanar pensionsbranschen genom enkelhet, modern teknik och tjänstepensioner till inköpspriser vilket innebär en högre pension för förbundets medlemmar. Det ska vara förbundets medlemmar som ska leva på sin pension - inte mellanhänderna och försäkringsbolagen, avslutar Mikael Claesson grundare och VD på Pensure.


Läs mer om Pensure här


För med information, vänligen kontakta

Pensure:
Mikael Claesson, mikael@pensure.se

Småföretagarnas Riksförbund:
Ghassan Ghaziri, ghassan.ghaziri@smaforetagarna.se

* Så här har vi räknat: När vi jämför med konkurrenterna så blir pensionen för företagare som använder Pensure ca 24,4% högre jämfört med de svenska försäkringsbolags ordinarie avgifter och 9,2% högre än de kunder som använder Avanza och Nordnet. Förutsättningar: Anställd 30 år, sparande 5.000 kr, avkastning 4%, sparar till 65 års ålder, utbetalas under 20 år. Pengarna placeras, för jämförelsens skull, i samtliga fall i fonden Lannebo Småbolag. Försäkringsbolagens ordinarie avgifter definieras här som genomsnittet av Futur, Länsförsäkringar och Swedbanks ordinarie avgifter.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Idén om Pensure grundar sig att göra det komplicerade enkelt. Vi tror inte att kunderna föredrar att sitta i långa möten med banken eller behöva ta sig igenom högar med blanketter, istället har vi skapat ett format för att möta framtidens kunder på deras villkor. Pensure har utvecklat en digital, prisvärd och hållbar tjänstepension med samma trygghet som banken eller försäkringsbolaget. Som kund hos Pensure tecknas din tjänstepension hos pensionsbolaget SPP.

Presskontakt

Mikael Claesson

Mikael Claesson

Presskontakt Founder - CEO +46 70 7306903

Förmodligen Sveriges enklaste och mest prisvärda tjänstepension!

Pensure är en digital plattform där små och medelstora företag enkelt kan teckna lönsamma avtal för tjänstepensionen. Varje krona sparas i hållbara verksamheter, vilket ger dig mer pengar att leva livet för som pensionär - samtidigt som du bidrar till en bättre värld.

Pensure AB
Box 55 607
102 14 Stockholm
Sverige